Blog

Šta jesti pre a šta posle treninga?

Već dugo vežbaš ali više ne primećuješ rezultate? A možda ti nikako ne polazi za rukom da zategneš stomak ili uvećaš mišićnu masu? Verovatno već znaš koliko je ishrana važna i da ti nijedan trening neće doneti željeni rezultat ako se ne hraniš pravilno – možeš vežbati i šest puta nedeljno, a da ne primetiš pomak. 

Hajde da sav taj trud koji ulažeš na treningu upotpunimo pravim izborom namirnica i konačno napravimo razliku!

Šta jesti pre treninga?

Ukoliko imaš dva ili tri sata do treninga, preporučuje se da pojedeš obrok bogat protenima i ugljenim hidratima jer ćeš tako omogućiti veću isporuku aminokiselina u mišiće. 

A ako trening počinje za 24 minuta do sat vremena, izaberi hranu koja se lako vari; bananu, narandžu, jabuku, grčki jogurt, proteinsku čokoladicu...

I slododno popij kafu – mala doza kofeina povećaće izdržljivost, unaprediti kapacitet treninga, učiniće te budnijim i ublažiće proces oporavka nakon treninga.  

A šta posle?

Najbolja opcija je potpuno uravnotežen obrok poput ribe, piletine ili mesa sa povrćem. Možeš ubaciti rižu ili krompir ali i salatu. 

Namirnice koje će pomoći tvom telu: 

- Pileće ili ćureće meso, tunjevina
- Jaja
- Kvinoja
- Ceđena narandža
- Kefir
- Banane
- Losos
- Voće (borovnice, ananas, kivi, suvo voće)

Najvažnije!

Potrudi se da ne propuštaš obroke nakon treninga i da obratiš pažnju na hidrataciju. Ukoliko ne pružiš telu nove izvore energije u roku od sat do dva nakon vežbanja, tvoji mišići se verovatno neće potpuno oporaviti i uloženi trud će biti uzaludan.  

Vreme je da napraviš vidljivu promenu – isplaniraj svoje obroke i nastavi da daješ maksimum na treninzima; telo ćete nagraditi. :)

 

Maticne celije

Prenatalni test

Menjacnica

Kurs evra

Otkup zlata

Salon lepote

Univer

Selidbe Beograd

Burger Dubai