Blog

Branko Aleksić: „Najveći uspeh je biti deo ove sjajne priče!“

Upis u školu karatea „Žandarmerija“ je u toku. U pitanju je jedan od najuspešnijih klubova u Srbiji koji se pored iskusnog trenerskog tima može pohvaliti i pažljivo osmišljenim konceptom treninga. 

Za razliku od ekipnih sportova, karate je sport koji se bavi svakim detetom kao individuom, pa je tako praćenje napretka svakog ponaosob praksa koja donosi odlične rezultate. Akcenat se stavlja na učenje i usavršavanje karate tehnika kroz kate i borbe, a deca tako stiču potrebnu veštinu, jačaju takmičarski duh, razvijaju osećaj privrženosti grupi i podrške drugarima. 

Razgovarali smo sa trenerom Brankom Aleksićem kako bismo saznali šta to naše mališane čeka u novoj sezoni.

Zašto je karate dobar izbor?

Karate je dobar izbor zbog sveukupnog psihofizičkog razvoja njegovih praktikanata. Svedoci smo sve većeg broja deformiteta kako kičmenog stuba, tako i stopala, karate možda najuspešnije vrši prevenciju i korekciju tih deformiteta. 

Šta je fokus programa?

Fokus programa je na zdravom rastu i razvoju naših vežbača (karateka) uz ostvarivanje zapaženih takmičarskih rezultata kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni. 

U  kom uzrastu deca treba da krenu na trening?

Karate je sport kojim deca mogu početi da se bave već od četvrte godine. Taj program je, naravno, prilagođen uzrastu vežbača. 

Kako izgleda jedan Vaš trening?

Trening se sastoji od uvodnog, osnovnog i završnog dela. Uvodni deo počinje pozdravom „OSS“ posle kog radimo vežbe oblikovanja i igre kroz koje se dodatno zagrevamo. Osnovni deo je posvećen praktikovanju karatea kroz osnovnu tehniku i učenje i uvežbavanje kata ili borbene tehnike. Završni deo se sastoji od vežbi snage, prolaženja različitih poligona gde uvežbavamo spretnost i vežbi istezanja i razgibavanja. Takođe, na kraju je pozdrav „OSS“. 

U kakvoj fizičkoj formi deca treba da budu pre nego što dođu na prvi trening?

Nikakva prethodna fizička forma dece nije potrebna za početak vežbanja karatea. Jedini uslovi su dobro raspoloženje, dakle osmeh i spremnost za vežbanje. 

Zašto volite da radite sa decom?

Deca su najiskrenija bića na planeti, te je rad sa njima preimenovan u uživanje. Ogromni su benefiti vežbanja sa njima, osmeh je svakodnevnica. 

Koja je najvrednija lekcija koju ste naučili u svojoj sportskoj karijeri?

Veliki je broj lekcija koje sam naučio i učim tokom bavljenja ovom veštinom. Pored spoznavanja sebe u celosti, takođe sam shvatio da nema tog novca niti materijalnih stvari koje mogu biti u rangu osećaja pripadnosti i ostvarenja uspeha prilikom pobede za svoju ekipu, klub, zemlju. Dakle, najveći uspeh je biti deo ove sjajne priče. 

 

Maticne celije

Prenatalni test

Menjacnica

Kurs evra

Otkup zlata

Salon lepote

Univer

Selidbe Beograd

Burger Dubai